Hogwarts Legacy va avea un quest exclusiv pentru PlayStation

Hogwarts Legacy va avea un quest exclusiv pentru PlayStation

Hogwarts Legacy a fost anunțat pentru 2022, apoi amânat, iar în acest moment data lansării este 10 februarie 2023.

Hogwarts Legacy va fi un open-world single-player RPG, iar povestea are loc în universul vrăjitoresc din Harry Potter, dar cu mult înainte să se nască Harry. Mai exact, pe la sfârșitul secolului 19 și are în centru un student la Hogwarts, în ultimul an, care deține cheia unui vechi secret care amenință lumea vrăjitorilor. Personajul principal poate lucra cu o magie antică și trebuie să descopere de ce magia asta a reapărut brusc. Pe parcurs, va interacționa cu personaje care au mai apărut prin seria Harry Potter – The Fat Lady, Nick Aproape-Făr’-de-cap sau Peeves, dar va cunoaște și personaje noi – profesorul Eleazar Fig, care îi este un fel de mentor, sau antagoniști ca Ranrok, liderul rebeliunii Goblin sau Viktor Rookwood, șeful unui grup de Dark Wizards.

Jocul pare c-o să fie foarte complex. Jucătorii vor putea participa la ore de Farmece sau Apărare contra Magiei Negre, vor putea vizita locații cunoscute ca Diagon Alley sau Hogsmeade Village. Pe măsură ce înaintează povestea, interiorul și exteriorul castelului Hogwarts se va schimba în funcție de anotimp. Personajul principal va putea să folosească vrăji, va putea să îmblânzească și să îngrijească animale magice, va putea să facă poțiuni. Jocul o să aibă și un sistem de moralitate – jucătorii se vor putea împrieteni cu NPC-uri interactive și, pe măsură ce relația cu ei se dezvoltă, vor deveni companioni care ne vor însoți în quest-uri.

Hogwarts Legacy este disponibil la precomandă

Totuși, eu nu m-aș grăbi să-l comand, că e foarte posibil să mai fie amânat. Dar oricum, este disponibil în PS Store, în trei variante

  • Ediție Standard pentru PS4 – care conține jocul și un quest exclusiv pentru PS și costă 340 de lei
  • Ediție Standard pentru PS5 – de asemenea, jocul și questul exclusiv și costă 355 lei
  • Deluxe Edition pentru PS4/PS5 – pe lângă joc și quest, mai are Dark Arts Pack, Dark Arts Garrison Hat și acces la joc cu 72 de ore înainte de lansare.

Precomanda are și bonusuri – Onyx Hippogriff Mount și rețeta pentru o poțiune numită Felix Felicis.

Ce este inedit este acel quest exclusiv pentru PS. Community Manager-ul de la Avalanche (dezvoltatorul jocului) a spus pe twitter că acest quest e legat strict de orice versiune pentru PS, nu de precomandă. Jocul apare și pe alte platforme, unde – înțeleg eu – nu va fi disponibil acest quest, ceea ce cred că va naște niște discuții aprinse pe rețelele sociale. Dar asta rămâne de văzut.

Un comentariu la „Hogwarts Legacy va avea un quest exclusiv pentru PlayStation”

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.