Forspoken apare pe 24 ianuarie

Forspoken apare pe 24 ianuarie

Forspoken a fost anunțat prima oară în iunie 2020, sub numele Project Athia. În martie 2021 a primit numele final, Forspoken. A fost anunțat inițial pentru mai 2022, apoi amânat pentru octombrie 2022 și în cele din urmă amânat din nou pentru 24 ianuarie 2023. Este dezvoltat de Luminous Productions și publicat de Square Enix și va fi unul dintre primele jocuri mari dezvoltate în Unreal Engine 5.

Povestea va fi cam așa: Frey Holland e o tânără din New York ajunge prin cine știe ce minune (o să vedem în joc) într-un tărâm magic, numit Athia. Genul ăsta de poveste (un personaj din lumea reală ajunge brusc într-un tărâm fantastic) poartă deseori numele de isekai și e foarte popular în cultura japoneză.

Athia e un ținut cu magie, dragoni și regate, condus tiranic de Tantas (care nu cred că vine de la tanti), trei … doamne(?) cu puteri magice, care pe vremuri erau cumsecade și iubite de popor, dar acum sunt vrăjitoare rele și puternice și asupresc tărâmul. Ajunsă în Athia, Frey are puteri magice de care se folosește pentru a călători prin noua lume și pentru a căuta un drum înapoi spre casă – dar și o brățară magică numită Cuff, care (cel puțin așa pare în demo) vorbește foarte mult. Apropo, în PS Store există un demo gratuit, pe care-l puteți juca înainte de lansare, ca să vedeți dacă vă place sau nu.

Jocul este un open world descris de studio ca „narrative-driven adventure.

Este scris de Amy Hennig (a fost creative director și a scris seria originală Uncharted), Gary Whitta (a scris/colaborat la Rogue One: A Star Wars Story), Allison Rymer și Todd Stashwick. Coloana sonoră e scrisă de Bear McCreary, care nu doar că a luat Best Score and Music la Game Awards în 2022 pentru God of War: Ragnarok, dar chiar a și apărut în joc, și de Garry Schyman (a făcut muzică pentru Bioshock, ambele jocuri Middle Earth și altele)

Forspoken e doar pentru PS5 (și PC) și va avea 87.2 Gb. Cei au dat/vor da precomandă îl pot descărca din 22 ianuarie, iar precomanda aduce niște bonusuri: No Limits Cloak, Symbol Combo Necklace, Trigger Happy Nails și  Crafting Starter Kit.

Varianta Digital Deluxe aduce, pe lângă bonus de pre-order și un sountrack, un mini artbook, un kit de resurse rare și, destul de interesant, acces mai devreme la un viitor DLC care va fi un prequel al poveștii.

Forspoken va avea un update chiar din prima zi.  Varianta standard e 380 lei, varianta Digital Deluxe e 495 lei și se poate cumpăra de aici.

Iată un gameplay de 10 minute.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.