Cyberpunk 2077: patch 1.5 și versiunea next-gen

Cyberpunk 2077: patch 1.5 și versiunea next-gen

Ieri, CD Projekt Red a anunțat versiunea next-gen (pentru PlayStation 5 și Xbox Series S/X) și un patch care repară multe lucruri din ediția anterioară, dar aduce și niște noutăți.

În acest moment, dacă ai Cyberpunk 2077 pentru PS4, indiferent că versiunea pe disc sau pe cea digitală, poți face gratuit upgrade la PS5. Dacă nu ai jocul încă, el poate fi cumpărat la un preț redus (120 de lei) până pe 3 martie și are un free trial de 5 ore. Dacă după acest trial decizi să cumperi jocul, poți să-ți păstrezi salvarea.

Patch-ul anunțat aduce o mulțime de lucruri, unele foarte mărunte, altele mai interesante, din care o să extrag câteva care m-au încântat pe mine.

  • Skilltree complet refăcut (mă rog, perk tree se numește, de fapt) – au scos acele perks care erau inutile și au adăugat altele noi.
  • Combat AI – au anunțat că acum inamicii sunt mai isteți, în general, că se feresc de gloanțe când începe o luptă etc. Eu unul sper că headshot-urile au devenit mai eficiente, în prima versiune nu prea erau.
  • Îmbunătățiri ale mediului – mașinile se conduc mai ușor, și se simte diferența între ele. Frâne mai bune, control mai bun. De asemenea, și NPC-urile au un AI mai bun (spre exemplu, dacă începe o luptă pe stradă, o parte fug, o parte vor lua parte la scandal, o parte chiar scot armele sau încep să se lupte între ei.)
  • Fixers – acum au un counter care-ți spune câte misiuni ai făcut pentru ei și câte mai ai de făcut. După ce le faci pe toate, primești o recompensă de la fiecare.
  • Arme noi – 2 la număr, cu lunete și alte accesorii noi, se găsesc la magazinul lui Wilson (cel din clădirea în care locuiești la început)
  • Schimbarea înfățișării – în prima versiune a jocului, alegeai la început cum să arăți, cum ai freza, cum ești vopsit. Și așa rămâneai tot jocul. Acum poți schimba în timpul jocului, în apartamentul lui V, în oglindă.
  • Apartamente – acum poți să mai cumperi și alte apartamente în joc (4 în total) și poți schimba designul (sau poate doar culorile, nu știu) apartamentului inițial.
  • Relații – vor fi mai multe interacțiuni cu personajele cu care ai relații (Panam, Judy etc)

Altfel, cum era de așteptat, au moduri grafice specifice consolelor next-gen (performance mode/ray tracing mode), 3D audio pentru PS5, feedback haptic.

Lista de noutăți/modificări publicată de CD Projekt Red e mult mai lungă, o puteți citi aici.

Cum spuneam, mie chiar mi-a plăcut jocul, așa prost făcut cum era – mi-a plăcut povestea, mi-a plăcut universul in-game. Așa că abia aștept să-l rejoc în varianta de PS5. Dar numai după ce voi termina Horizon 😀

2 comentarii la „Cyberpunk 2077: patch 1.5 și versiunea next-gen”

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.