Ce SSD-uri sunt recomandate pentru upgrade-ul PS5?

Ce SSD-uri sunt recomandate pentru upgrade-ul PS5?

Sony au anunțat săptămâna trecuta update-ul de software pentru PS5 care permite folosirea unui SSD intern suplimentar. În cazul în care nu știți, deși PS5 acceptă stocare externă, poți rula direct de acolo doar jocurile de PS4. Pentru moment nu este o problemă, pentru că nu sunt așa de multe jocuri făcute specific pentru PS5, dar pe măsură ce acestea vor apărea, probabil că veți dori mai mult spațiu.

Adăugarea unui SSD în PS5 este mai complicată și mai delicată decât adăugarea unui SSD într-un PC. Motivul? PS5 are nevoie ca SSD-ul respectiv să aibă un heatsink (disipator de căldură) propriu, neputând să se bazeze pe ventilația sistemul. Mai mult, pentru că spațiul în slotul de SSD din PS5 este mic, nu pot fi folosite toate SSD-urile și toate heatsink-urile.

Sony recomandă SSD-urile M.2 NVMe PCIe 4.0 pentru a fi utilizate cu PS5, dar doar cele care au minim 5500 MB/s rata de transfer. Aceste SSD-uri au început să fie oferite pe piață abia anul trecut, ceea ce înseamnă că un SSD incompatibil poate fi o greșeală destul de scumpă.

Cei de la Eurogamer aau făcut o listă cu cele mai bune SSD-uri disponibile în acest moment pentru PS5, inclusiv cele cu heatsink separat și cu heatsink atașat. În situația în care vreți să vă adăugați unul, merită să citiți articolul pentru a face cea mai bună alegere posibilă, atât de buget cât și de calitate.

Eu nu am de gând să adaug un SSD încă la PlayStation-ul meu. În acest moment am un HDD extern de 1TB atașat consolei, HDD pe care țin toate jocurile de PS4 pe care le mai joc (mai ales Call of Duty Warzone, cu cei 200GB necesari). De obicei joc un singur joc, maxim doua în același timp (Deathloop în perioada asta), deci pot să șterg și să adaug jocuri în funcție de nevoie. In majoritatea cazurilor știu din timp cam ce vreau să joc, așa că las peste noapte la download și a doua zi am ce îmi doresc deja instalat.

În cazul în care ați decis să vă puneți un SSD intern, poate ne spuneți și noua cum a mers, aici în comentarii sau pe grupul nostru de Facebook.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.