The Expanse: A Telltale Series – primele impresii

The Expanse: A Telltale Series – primele impresii

Ieri s-a lansat primul episod din cele 5 care formează The Expanse: A Telltale Series. Sau 6, dacă ai luat varianta Deluxe (care are un episod bonus)

Prima impresie e că a fost foarte scurt. N-am cronometrat, dar cred că poate fi terminat într-o oră sau mai puțin. Practic, e atât de scurt încât nu voi juca următoarele episoade atunci când se lansează, la fiecare 2 săptămâni, ci doar la final, când vof fi toate gata. Cum fac și cu serialele tv, de altfel.

Și chiar și așa, va fi fiind un joc destul de scurt. Dar e și mai ieftin decât jocurile obișnuite, costă 189 lei varianta Standard și 214 lei varianta Deluxe.

Așa cum am mai spus, jocul e un prequel la serialul TV. Personajul principal e Camina Drummer, jucată de aceeași Cara Gee din serial, care e XO (Executive Officer) pe nava Artemis, o navă de scavengers cu echipaj mixt (beltalowda, pământeni și o marțiancă). Găsesc o navă distrusă în undeva în spațiu și se duc s-o exploreze, dar găsesc tot felul de lucruri neașteptate.

E un joc third-person, care aduce mai mult un pic, cred eu, cu un joc obișnuit decât clasicele point-and-click de la Telltale Games. Dar tot povestea e atu-ul principal, iar momentele importante de gameplay sunt alegerile pe care trebuie să le faci.

Partea cea mai faină e că da, te simți în universul Expanse.  La asta ajută mult și vocea Caminei/Carei, desigur, dar și coloana sonoră, dialogurile, firul acțiunii. Explorezi interior, în Artemis și în nava eșuată, dar ieși și în spațiu, ceea ce a fost mai fun decât am crezut. Are încă din primele minute decizii care trebuie luate și care, cel mai probabil, vor avea efecte importante în episoadele următoare. Cel puțin două dintre decizii sunt, ca să zic așa, life or death.

Una peste alta, m-a prins. Sau poate e mult spus, dar clar nu sunt dezamăgit de el. Dacă episoadele viitoare (următorul apare pe 10 august) sunt la fel de ok, voi fi mulțumit. Dacă sunt și mai ok, voi fi chiar încântat.

Dacă n-ai jucat niciodată un joc de tipul ăsta, The Expanse: A Telltale Series poate fi un bun început.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.