Star Wars Jedi: Survivor – primele impresii

Star Wars Jedi: Survivor – primele impresii

Star Wars Jedi: Survivor s-a lansat ieri, pentru PS5 și PC/Xbox. Pentru cine nu știe (hei, dar cine nu știe?) e continuarea jocului din 2019, Star Wars Jedi: Fallen Order și duce mai departe povestea personajului principal, Cal Kestis. Povestea are loc la 5 ani după evenimentele din primul joc.

Am jucat destul de puțin, maxim 2 ore – și astea sunt primele mele păreri despre joc.

Ce nu-mi place la Star Wars Jedi: Survivor

E o problemă la grafică. Din primul moment s-au raportat o grămadă de bug-uri în varianta de PC, dar nici varianta de PS5 nu e foarte bine. Are niște (multe) momente în care scade mult sub 60 FPS în Performance Mode, momente în care nu se încarcă texturile, momente de lag când vorbesc personajele etc. Dar au anunțat deja că vor veni destul de repede patch-uri care să rezolve aceste issues.

A păstrat acel holomap – harta pe care nu am suportat-o nici în primul joc. Dar măcar are puncte de fast travel.

Și o chestie pe care n-o pricep – când Cal se cațără pe ceva (o scară, un perete, orice) și ajung în vârf, nu se ridică singur, trebuie să-i dai un jump ca să urce pe platforma la care a ajuns.

Ce-mi place la Star Wars Jedi: Survivor

Păi, în rest îmi place și se anunță destul de promițător. Așa cum au tot zis review-urile, e mult mai complex decât jocul anterior. Cal Kestis știe să facă acum mult mai multe lucruri decât în primul joc – de fapt, partea bună e că a ținut minte tot ce a învățat în jocul anterior. Are acum trick-uri noi de platforming, într-o primă misiune are aliați cu care cooperează în combat și știe să facă mai multe lucruri cu Forța. Și astea încă de la începutul jocului, abia aștept să văd ce mai învață să facă pe parcurs.

Pe prima lume pe care am ajuns au apărut deja tipuri noi de vrăjmași, iar luptele cu ei se simt cu mult mai bine, în mare parte și datorită feedback-ului heptic de pe DualSense. Povestea se anunță și ea complexă – dar, zic din nou, am intrat destul de puțin în ea.

Ca o conluzie – cu multă speranță că un patch care să rezolve probleme de grafică va veni foarte repede, jocul mi se pare foarte promițător și arată, așa cum s-a tot zis, mai bogat și mai mare decât jocul anterior. Așa că l-aș recomanda, dar poate că e mai bine să-l cumpărați după ce apare acel patch.

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.