RoboCop: Rogue City – primele impresii

RoboCop: Rogue City – primele impresii

Mâine (2 nov) se lansează RoboCop: Rogue City, un FPS făcut de Teyon și publicat de Nacon. Pentru că am făcut precomandă la varianta Alex Murphy Deluxe Edition, am avut acces în joc mai devreme cu 2 zile. Dacă tot suntem aici, varianta standard (pe PS Store) e 290 lei, varianta pe care am luat-o eu e 340 de lei și include, pe lângă early access, niște skin-uri, o armă și un digital artbook (care e destul de simpatic).

Pentru cei care au uitat sau nici n-au știut vreodată, RoboCop e o franciză începută în 1987 cu un film care a avut super succes la vremea aia. E povestea unui polițist care a fost aproape ucis, duăp care a fost transformat într-un robot-polițist, de unde probabil și numele, care păstrează în sinea lui o latură umană. A fost urmat de alte două filme, creativ numite RoboCop 2 și RoboCop 3, iar în 2014 s-a făcut un remake al primului film (care poate fi văzut și acum pe HBOMax)

Povestea din joc e originală, n-are legătură cu filmele (cronologic, ar fi situată între filmele 2 și 3). Ești Alex Murphy, dar ești deja de-o vreme RoboCop, lumea te știe, infractorii la fel. De menționat că personajul principal are voce de la Peter Weller, care l-a jucat pe RoboCop în primele 2 filme, din 1987 și 1990 – și era deja bătrân încă din secolul trecut, dă-ți seama cum e acum.

Ce mi-a plăcut

  • E foarte bine reprodusă atmosfera din primul film. Secția de poliție unde lucrează Alex Murphy este efectiv identică cu cea de-atunci, după cum am aflat din artbook, dar și străzile, zonele industriale, toate sunt de-acolo, așa cum orice nostalgic o fi sperat, de altfel. Chiar și fonturile folosite, culoarea aia verde a titrărilor, computerele de care dai prin joc, toate te duc cu gândul la anii 90.
  • Povestea nu e neapărat captivantă, dar nu e chiar plictisitoare și este, și ea, în stilul filmelor (de acțiune din anii 80). Combat-ul e super simplu, că efectiv tot ce faci e să tragi cu pistolul, dar e condimentat pe alocuri cu niște artificii (poți să arunci cu obiecte în vrăjmași, poți să încetinești timpul, poți să te folosești de decor ca să elimini un adversar, de astea). Trasul cu pistolul ăla special de RoboCop, Auto-9, aș spune că e cel puțin satisfăcător și e foarte bine redat în controller. Grafica e okish, animația e un pic ciudată.
  • Sunt mai multe tipuri de misiuni secundare, între care unele îs chiar faine, sau așa mi s-au părut mie, și mi-a plăcut că-s diferite. Într-una dai amenzi la ăia care au parcat aiurea pe stradă, în alta te bați cu niște dubioși într-o sală de jocuri…

Și cam asta e de bine.

Ce nu mi-a plăcut

  • În primul rând, vocea lui Peter Weller e ciudată rău. E o voce de om foarte bătrân pe un corp nu așa de bătrân (am avut aceeași senzație cu Roshan, în AC Mirage, care pur și simplu nu arăta suficient de matură pentru vocea senzațională dată de Shohreh Aghdashloo), total nepotrivită. Dincolo de vârsta vocii, pare și că a fost înregistrată într-o cușcă metalică (pentru că au vrut, probabil, să sublinieze că RoboCop poartă cască, atâta că acea cască nu i-ar afecta vocea). Per total, vocea mi se pare super creepy.
  • De altfel, cam tot voice acting-ul din joc e varză (în opinia mea, firește) și pare că au tras replici pur și simplu în studio, la rece, fără să aibă vreo treabă cu acțiunea. Mai sunt și replicile isterice ale vrăjmașilor, dar deh, alea țin de atmosfera filmelor din 80, când regizorii așa credeau că vorbesc răufăcătorii 😀
  • O altă chestie care m-a dezamăgit e că RoboCop nu are auto-aim. Tocmai el, care putea da proiectilelor niște traiectorii de senzație în filme, aici are dificultăți de ochire (mă rog, eu am, nu el, evident). Ar fi trebuit, totuși, să tragă impecabil, că de aia are partea de Robo.

Ca o concluzie – jocul e ok-ish, mai ales dacă te-ai juca ceva și nu prea ai ce. E fun, te prinde, fără să fie ceva incredibil de fain. Cred că încerc să spun că e plăcut, dar n-are vreun factor wow.

Ăsta e cel mai recent trailer:

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.