Assassin’s Creed Valhalla. Excalibur

Assassin’s Creed Valhalla. Excalibur

În Assassin’s Creed Valhalla există 4 arme ISU, cel puțin până acum. Sunt echivalentul armelor legendare sau mitice din alte jocuri.
(pentru cei nefamiliarizați cu universul AC, ISU a fost o civilizație anterioară, foarte evoluată, care a dispărut și a lăsat în urma sa niște artifacte și arme foarte puternice. Detalii despre ei aici, în limba engleză)

 1. Sulița lui Odin, Gungnir
 2. Arcul lui Noden
 3. Ciocanul lui Thor, Mjolnir (și armura lui)
 4. Sabia Regelui Arthur, Excalibur

Gugnir

Sulița lui Odin poate fi găsită la finalul jocului, în practic ultima misiune a campaniei, „A brother to keep). Se află în regiunea Hordafylke (lvl 280) din Norvegia, în peștera Goinnhellir, unde Eivor merge cu Sigurd. La un moment dat apare o bifurcație, Sigurd o ia la dreapta – Gugnir se află în stânga, într-un perete.

Arcul lui Noden

Arma poartă numele zeului celtic al vânătorii și se află în zona Eurvicscire (lvl 190), pe un lac de lângă Brunson Turret pe care se află o insulă mică.

Fun fact: niște băieți pricepuți s-au prins că lacul are aceeași formă ca Singapore, iar insula e fix locul unde vine sediul Ubisoft pe harta Singapore.

 

Așadar, pe lacul Singapore (sigur că nu se cheamă așa, dar așa o să-i zicem) se află, în sud vest, o insulă mică. Acolo e arcul. Și poate fi obținut în 2 feluri.

Primul e un fel de exploit care presupune următorii pași

 • mergi pe insula de pe lac, unde găsești un minereu de fier
 • lovește-l cu una dintre arme. nu se va sparge
 • pune pauză și salvează jocul într-un spot nou
 • încarcă acest nou spot și lovește din nou minereul. din nou, nu se va sparge
 • creează încă un salvare
 • încarcă această a doua salvare și ar trebui să observi că acum minereul e spart și arcul e în inventarul tău.

Al doilea e the proper in-game method, metoda legitimă pentru a obține acest arc. Și a fost descoperit de băieții pricepuți de care ziceam mai sus, care efectiv au tradus limba ISU cu totul, după care au descoperit că pe coperta ediției de colecție Assassin’s Creed Valhalla erau niște indicii. Care i-au dus la următorii pași – lovești minereul respectiv cu sabia Excalibur, de care vorbim mai jos, fix la apusul soarelui. Și atunci minereul se sparge și apare arcul. Succes.

Mjolnir

Ciocanul lui Thor e ceva mai greu de obținut și, de asemenea, poate fi găsit doar la finalul jocului. Pentru a pune – literally – mâna pe el, trebuie să:

 • omori cele 3 fete ale lui Lerion, și anume Goneril (lvl 90), Regan (lvl 160) și Cordelia (lvl 340). Toate 3 se află în East Anglia și după ce le omori primești de la fiecare câte un pumnal, plus pantalonii lui Thor, platoșa lui Thor și mănușile lui Thor.
 • Apoi mergi la casa lui Lerion, unde ai găsit deja o statuie uriașă cu 3 găuri în spate. Vei pune în ele cele 3 pumnale și se deschide un seif unde vei găsi coiful lui Thor
 • Separat de asta, după ce omori toți cei 45 de membri din Order of the Ancients, primești de la Hytham pelerina lui Thor
 • În cele din urmă, echipat cu toate cele 5 elemente de armură, mergi în Hordafylke, în nordul Norvegiei și vei găsi acolo ciocanul lui Thor.

Excalibur

Excalibur poate fi obținută, teoretic, mai devreme în joc. Totuși, trebuie să fii suficient de puternic să omori 3 Zealots destul de tari, și anume Woden, Heike și Hrothgar. De la fiecare, după ce-i omori, primești o tabletă misterioasă numită Treasure of Britain.

Pe lângă cele 3 tablete ale zealoților, mai sunt 8 astfel de tablete în Britania, care se ascund în diverse mine și peșteri.  Și anume (sursa: IGN)

Treasure of Britain Location Tablet Name Region
Grime’s Grave Mysterious Hilt Tablet East Anglia
Cavern of TrialsCavern of Trials Mysterious Chessboard Tablet Cent
Old Cellar Mysterious Horn Tablet Essexe
Santlache Mine Mysterious Cauldron Tablet Suthsexe
Deoraby Spar Cavern Mysterious Whetstone Tablet Snotinghamscire
Wiccan’s Cave Mysterious Crock and Dish Tablet Eurvicscire
Red Lichen Mysterious Mantle Tablet Hamtunscire
Wocig Mysterious Coat Tablet

Ei bine, și cu aceste 11 tablete vei merge la Myrddin’s Cave (care este, nu-i așa, Peștera lui Merlin), în Hamtunscire, lângă Stonehenge, unde te vei bate cu niște urși pentru care e bine să ai măcar 300 lvl (recomandat – 340). Și după ce-ai făcut toate și toate aceste lucruri, urmează asta:

Și cam asta este. Enjoy!

Un comentariu la „Assassin’s Creed Valhalla. Excalibur”

Lasă un comentariu


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.